Vilka vi är

VILKA ÄR VI?

Hälsning från EA-gruppen i Umeå


Vår verksamhet har funnits i många år. Vi håller till i en lokal som Föräldraföreningen mot narkotika, Fmn har fått av Umeå Kommun. Den är fräsch och ligger centralt. Där finns även Al-anon. Tidigare hade vi måndagskvällar men hamnade på söndagar då Fmn utökade sina aktiviteter. Det har inneburit lite mindre tillströmning till mötena. Vi ser oss om efter annan lokal där vi kan återgå till en vardagskväll.


Vi är oftast mellan två och fem personer på mötena. Numer är jag Dugald den som är kontaktperson och ofta håller i mötena men uppmuntrar andra att leda. Vi varierar mellan Teman och Steg som inledning till våra rundor.


Umeå är en studentstad och det ser vi på mötena men där är även "vanliga" Umebor. Vi är både unga och äldre, både män och kvinnor men mest kvinnor. Jag uppfattar att våra möten och rundor röner uppskattning av deltagarna och flertalet kommer regelbundet.


Allt gott från Umeå ;"-)

Emotions Anonymous Sverige Servicegrupp


Den här sajten är skapad och drivs av Emotions Anonymous Sverige Servicegrupp (EASS). EASS bildades 1995 med syfte att hjälpa de olika EA-grupperna i Sverige med deras arbete att föra ut budskapet om att EA finns och vad EA-programmet kan göra för människor med känslomässiga problem.


Vi i EASS har ägnat mycket tid åt att översätta amerikansk EA-litteratur till svenska. Efter godkännande från EA International trycker vi och säljer våra översättningar till grupperna och till andra intresserade. Under rubriken ”BESTÄLLA LITTERATUR” finner du en omfattande litteraturlista med många läsvärda alster, som du kan beställa av oss.


Den här sajten skapades år 2017 och meningen är att den ska nå ut med information om EA till alla intresserade.


Medlemmar i EA ska kunna vara anonyma men EA som sådant ska inte vara anonymt för vilken nytta kan EA göra för andra om ingen vet om att vi finns?


Om du vill komma i kontakt med oss i EASS får du gärna skriva till mejladressen längst ner på sidorna.


Uppgifter om mötestider, adresser och kontaktpersoner till EA-grupperna i Sverige hittar du under rubriken ”MÖTEN”. 

Behöver du EA?


  • Är du ofta sömnlös?
  • Är du rädd för människor?
  • Har du skuldkänslor för det förflutna eller nuet?
  • Är du deprimerad?
  • Har du någonsin haft självmordstankar?
  • Tycker du ofta synd om dig själv?
  • Verkar livet meningslöst för dig?
  • Lider du av ångest eller panik?
  • Förlorar du lätt kontrollen över ditt humör?
  • Tycker du att du är ett enda stort misslyckande/hopplöst fall?


Om du svarade ja på flera av dessa frågor kan Emotions Anonymous vara något för dig. Oavsett din bakgrund då du ger dig in i detta program kan du växa och mogna till höjder du aldrig trodde var möjliga att nå. Vi inom Emotions Anonymous som i det förflutna svarade ja på de flesta av dessa frågor har inget tvivel om att tolvstegsprogrammet fungerar. Det enda vi begär är att du tror oss på vårt ord.Hör EA-medlemmar berätta

(Av anonymitetsskäl används inte medlemmarnas riktiga namn)

Lars berättar om vad EA har betytt för honom

Emotions Anonymous


EA – Emotions Anonymous – är en gemenskap av män och kvinnor som delar sina er­farenheten, förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sina käns­lo­mässiga problem och hjälpa andra att uppnå välbefinnande.


Kontakta oss på: info@emotionsanonymous.se