Vilka vi är

VILKA ÄR VI?Behöver du EA?


  • Är du ofta sömnlös?
  • Är du rädd för människor?
  • Har du skuldkänslor för det förflutna eller nuet?
  • Är du deprimerad?
  • Har du någonsin haft självmordstankar?
  • Tycker du ofta synd om dig själv?
  • Verkar livet meningslöst för dig?
  • Lider du av ångest eller panik?
  • Förlorar du lätt kontrollen över ditt humör?
  • Tycker du att du är ett enda stort misslyckande/hopplöst fall?


Om du svarade ja på flera av dessa frågor kan Emotions Anonymous vara något för dig. Oavsett din bakgrund då du ger dig in i detta program kan du växa och mogna till höjder du aldrig trodde var möjliga att nå. Vi inom Emotions Anonymous som i det förflutna svarade ja på de flesta av dessa frågor har inget tvivel om att tolvstegsprogrammet fungerar. Det enda vi begär är att du tror oss på vårt ord.Hör en EA-medlem berätta

(Av anonymitetsskäl används inte hans riktiga namn)

Lars berättar om vad EA har betytt för honom

Emotions Anonymous Sverige Servicegrupp


Den här webbsajten skapades 2017 och drivs av Emotions Anonymous Sverige Servicegrupp (EASS). EASS bildades 1995 med syfte att hjälpa de olika EA-grupperna i Sverige med deras arbete att föra ut budskapet om att EA finns och vad EA-programmet kan göra för människor med känslomässiga problem.


Emotions Anonymous grundades 1971 i Minnesota i USA. Vi i EASS har ägnat mycket tid åt att översätta amerikansk EA-litteratur till svenska. Efter godkännande från EA International trycker vi och säljer våra översättningar till de svenska EA-grupperna och till andra intresserade. Under rubriken ”BESTÄLLA LITTERATUR” finner du en omfattande litteraturlista med många läsvärda alster, som du kan beställa av oss.


Vår förhoppning är att den här webbsajten ska hjälpa till att sprida information om EA till människor som ännu inte vet om att EA existerar eller vad vi gör. Vi vill också tillhandahålla korrekt information om var det finns aktiva EA-grupper i Sverige och uppgifter om hur man kommer i kontakt med dem. Vi vill även inspirera till att starta nya EA-grupper där sådana ännu inte finns.


Medlemmar i EA ska kunna vara anonyma men EA som sådant ska inte vara anonymt för vilken nytta kan EA göra för andra om ingen vet om att vi finns?


Om du vill komma i kontakt med oss i EASS får du gärna skriva till mejladressen längst ner på sidorna. 


Du kan också kontakta någon av de aktiva EA-grupperna. Uppgifter om mötestider, adresser,  kontaktpersoner och deras telefonnummer hittar du under rubriken ”MÖTEN”. 


Välkommen i gemenskapen!
Hälsning från EA-gruppen i Umeå


Vår verksamhet har funnits i många år. Vi håller till i en lokal som Föräldraföreningen mot narkotika, Fmn har fått av Umeå Kommun. Den är fräsch och ligger centralt. Där finns även Al-anon. Tidigare hade vi måndagskvällar men hamnade på söndagar då Fmn utökade sina aktiviteter. Det har inneburit lite mindre tillströmning till mötena. Vi ser oss om efter annan lokal där vi kan återgå till en vardagskväll.


Vi är oftast mellan två och fem personer på mötena. Numer är jag Dugald den som är kontaktperson och ofta håller i mötena men uppmuntrar andra att leda. Vi varierar mellan Teman och Steg som inledning till våra rundor.


Umeå är en studentstad och det ser vi på mötena men där är även "vanliga" Umebor. Vi är både unga och äldre, både män och kvinnor men mest kvinnor. Jag uppfattar att våra möten och rundor röner uppskattning av deltagarna och flertalet kommer regelbundet.


Allt gott från Umeå ;"-)

Karta över EA-grupper världen över på EA:s internationella servicecenter i St. Paul, USA. Kartan är fotograferad i september 2015 och var inte helt uppdaterad.